مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با تأکید بر ضرورت نصب رادارهای هواشناسی، بر توسعه سامانههای نوین پایش جوی در سطح استان تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان، در نشستی که با حضور محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی استان، و مجید محبی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری، در محل دفتر مدیرکل مدیریت بحران برگزار شد، آخرین وضعیت اقلیمی استان و نیازهای فوری برای ارتقای سامانههای هواشناسی مورد بررسی قرار گرفت.
محسن حیدری با اشاره به کاهش شدید بارندگیها در سال زراعی جاری گفت: «تا پایان فروردینماه ۱۴۰۴، میانگین بارش استان تنها ۱۹ میلیمتر بوده که نسبت به میانگین بلندمدت با کاهش ۷۶ درصدی مواجه شده است. بر اساس شاخص بارش – تبخیر و تعرق استاندارد شده SPEI، یک ساله تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۳ حدود ۹۹.۵ درصد از مساحت استان تحت تأثیر خشکسالی قرار دارد.
وی با تأکید بر ضرورت توسعه زیرساختهای مدرن افزود: نصب حداقل دو رادار هواشناسی در جنوب استان برای پایش سامانه مونسون و یک رادار در شمال استان برای رصد طوفانهای ۱۲۰روزه از اولویتهای اساسی و حیاتی اداره کل هواشناسی است.
مدیرکل هواشناسی استان همچنین با قدردانی از همکاری مستمر مدیریت بحران، نقش تجهیزات نوین و سامانههای دقیق هشدار سریع را در کاهش خسارات بلایای طبیعی بسیار مهم ارزیابی کرد.
در ادامه این نشست، مجید محبی، مدیرکل مدیریت بحران استان، نیز با اشاره به تهدیدات جوی جدی در مناطق جنوبی و شمالی گفت: نصب و راهاندازی رادارهای هواشناسی در این مناطق بهمنظور حفاظت از جان و مال مردم، بسیار ضروری است. مدیریت بحران استان نیز در راستای دغدغههای هواشناسی، آمادگی کامل برای همکاری دارد.
دیدگاهتان را بنویسید