مدیرکل هواشناسی استان سیستان در ابتدای دیدار عنوان نمود: بررسی تغییرات دما و بارش استان طی ۵۰ سال گذشته، افزایش دما، تبخیر و تعرق و کاهش بارش استان را نشان می دهد که اثرات تغییرات اقلیمی می باشد. با توجه به وقوع این رخدادها در استان و خشکسالی های پی در پی ضرورت برنامه ریزی و مدیریت صحیح منابع و سرمایه های طبیعی استان به ویژه در حوزه آب خاک و هوا بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.
ایشان در مورد درصد مساحت تحت تاثیر خشکسالی گفت: بر اساس شاخص بارش، تبخیر و تعرق استاندارد شده (SPEI)، در مدت زمان یکساله تا پایان مهرماه سال ۱۴۰۲، ۹۹.۳ درصد از استان سیستان و بلوچستان درگیر پدیده خشکسالی است که این مقدار در منطقه سیستان ۹۹ درصد و در منطقه بلوچستان ۹۹.۳ درصد بوده است. همچنین با توجه به ادامه دار بودن روند خشکسالی در استان، در مدت زمان ده ساله ۹۹.۵ درصد پهنه استان درگیر خشکسالی بسیارشدید و شدید است.
آیت الله محامی ضمن خیر مقدم به مدیر کل هواشناسی استان و هیئت همراه از فعالیت های مستمر و شبانه روزی در صدور هشدارهای هواشناسی و اثر آن در کاهش مخاطرات و خسارت زندگی مردم تاکید و تشکر کردند و ضمن ابراز خورسندی از وجود آمارهای ۶۰ ساله هواشناسی، بر استفاده اینگونه داده ها توسط دستگاهی اجرای برای برنامه ریزی پروژه های در حال ساخت استان که به دستیابی توسعه پایدار در منطقه ختم شود تاکید کرد.
نماینده ولی فقیه در استان، لزوم تلاش جهت جذب و دستیابی به امکانات و تجهیزات جدید هواشناسی تاکید کرد و افزود: آمار و اطلاعات به دست آمده در حوزه هواشناسی مفید و ارزشمند است اما در صورتی اثرگذار خواهد بود که از این اطلاعات استفاده شود.
وی بیان کرد: اگر دستگاههای دولتی و سایر بخشهای خصوصی برای انجام طرحها و پروژههای مختلف خود از اطلاعات و پژوهشهای سازمان هواشناسی استفاده کنند به قدری سودمند میشوند که حاضر به پرداخت هزینههایی برای توسعه هواشناسی خواهند شد.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: انجام برخی پروژههای زیربنایی با هزینههای بالایی روبروست که اگر هر کدام از این طرحها با اطلاعات و پژوهشهای هواشناسی همراه باشد باعث میشود تا از اتلاف بسیاری از هزینهها پیشگیری و در عوض برای رشد و تقویت هواشناسی استفاده شود.
«روابط عمومی اداره کل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان»
دیدگاهتان را بنویسید